Supions aux artichauts… (inktvisjes) |
|
1.5 dl olie voor de vinaigrette geraspte schil van 1 citroen geraspte schil van 1 sinaasappel 50 ml banyuls-wijn voor de vinaigrette zout peper 50 g gemalen walnoten 100 g verse geitenkaas 1 lepel wijnazijn 2 lepels banyuls-wijn 2 tenen knoflook 6 paarse artisjokken witte fond van water bloem en citroen 400 g inktvisringen olijfolie |
|
BereidingVerhit een dag van tevoren de olie voor de vinaigrette, leg de geraspte citrusschillen erin en laat een nacht trekken.Meng voor de notencrème de gemalen noten, geitenkaas, wijnazijn, 2 lepels banyul-wijn, knoflook, zout en peper met de staafmixer en zet koud weg. Laat de wijn voor de vinaigrette tot de helft inkoken, doe bij de gearomatiseerde olie en maak met peper en zout tot een vinaigrette. Verwijder stelen en bladeren van de artisjokken, schep de inhoud eruit en kook de bodems zachtjes 15 minuten in de witte fond. Spoel de inktvis af, dep droog en bak even in een koekenpan met hete olijfolie. Schep op voorverwarmde borden. Snijd de artisjokbodems elk in 6 gelijke stukken en leg rondom de inktvis. Besprenkel ze met wat vinaigrette. Verdeel de notencrème langs de rand van het bord. NotitiesVolledige naam: Supions aux artichauts, vinaigrette à l'orange et crème aux noix |
Home > Recepten