Home > Recepten

Tarbot in tulband 'Rembrandt'

1 tarbot van 3 kg

2 kreeften a 600 g

10 Jacobsschelpen

Rodenbach

tomatensaus van het kookvocht

boter

Creoolse rijst
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fileer een tarbot van 3 kg en snijd de filets in lapjes.

Kook 2 kreeften van 600 gr op de gewone wijze.

Breng met de tarbot 10 Sint-Jacobsschelpen in Rodenbachbier aan de kook, laat uitdruppen en bewaar het vocht, samen met dat van de kreeften.

Bereid een tomatensaus met al het kookvocht, laat goed inkoken, voeg er boter bij en laat de saus rusten.

Bereid Creoolse rijst en doe die in een savarinvorm.

Stort de rijst dan op een ronde schotel, met in het midden de tarbotlapjes.

Schik hierop de kreeften en vervolgens de fijngesneden Sint-Jacobsschelpen.

Bedek het geheel met een dun laagje tomatensaus en serveer de overige saus apart in een sauskom.