Home > Recepten

Garnalen, Thais

300 g grote rauwe scampi

2 bosuitjes

gemberwortel

3 sjalotjes

2 worteltjes

zoete ketjap

1 chilipeper
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais Kookboek

Bereiding

Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit.

Snijd de bosuitjes en de worteltjes in flinterdunne plakjes.

Hak de sjalotjes en een stukje gember fijn.

Snijd de Chilipeper met de zaadjes in dunne plakjes.

Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak de sjalotjes, de gember en de chilipeper even aan.

Voeg er de garnalen, de worteltjes en de bosuitjes bij en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

Voeg er wat zout en de ketjap bij.

Notities

Lekker met rijst en een komkommer-mangosalade.