Home > Recepten

Kabeljauwfilet, Thais

1 ui

4 teentjes knoflook

2 rode pepers

2 stengels sereh

1 theelepel trassi

1 theelepel laos

1/2 theelepel kuncit

3 lepels nam pla

1,5 dl kipbouillon

1 theelepel suiker

5 lepels korianderblad

7 daun djeruk purut

400 g kabeljauwfilet
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Maak de pepertjes schoon en snijd ze in ringetjes.

Snijd het citroengras in stukjes van 5 cm.

Roer de ui, knoflook, peper, het citroengras, de trassi, laos, koenjit, vissaus, bouillon, suiker, djeroek-poeroetblaadjes en de helft van de koriander in een ovenvaste schaal door elkaar en leg de kabeljauw erin.

Laat de vis in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar worden.

Garneer met de rest van het korianderblad.

Notities

Lekker met pandanrijst