Home > Recepten

Tong Valencia

4 tongen of sliptongen

enkele takjes peterselie

enkele ringen ui of prei

stukjes wortel

zout

1 dl witte wijn

40 g boter

30 g bloem

1 mespunt kerrie

1 dl sinaasappelsap
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Fileer de tong, bewaar graat, kop en ander afval. Trek van het afval met ½ l water, peterselie, ui, wortel, zout en wijn in ½ uur een bouillon en zeef het. Breng weer aan de kook en pocheer de vis er 8-10 minuten in. Neem ze uit het vocht en houd warm. Kook het vocht in tot 3 dl.

Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat met de kerrie goudgeel fruiten. Roer zeer geleidelijk het gezeefde vocht erbij en het sinaasappelsap. Laat onder voortdurend roeren tot een saus binden.

Leg de filets op een warme schaal, giet er wat saus omheen en geef de rest van de saus er apart bij.