Tong Valencia |
|
4 tongen of sliptongen enkele takjes peterselie enkele ringen ui of prei stukjes wortel zout 1 dl witte wijn 40 g boter 30 g bloem 1 mespunt kerrie 1 dl sinaasappelsap |
|
BereidingFileer de tong, bewaar graat, kop en ander afval. Trek van het afval met ½ l water, peterselie, ui, wortel, zout en wijn in ½ uur een bouillon en zeef het. Breng weer aan de kook en pocheer de vis er 8-10 minuten in. Neem ze uit het vocht en houd warm. Kook het vocht in tot 3 dl.Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat met de kerrie goudgeel fruiten. Roer zeer geleidelijk het gezeefde vocht erbij en het sinaasappelsap. Laat onder voortdurend roeren tot een saus binden. Leg de filets op een warme schaal, giet er wat saus omheen en geef de rest van de saus er apart bij. |
Home > Recepten