Tong Véronique |
|
8 tongfilets afval van de tongfilets reepjes wortel reepjes prei takjes selderij takjes peterselie 2 dl witte wijn 1 schijfje citroen geplette peperkorrels zout 24 witte muskaatdruiven 30 g zachte boter 20 g bloem In plaats van tongfilet kunnen ook 16 slip- of schartongfilets worden gebruikt. Vraag om het afval van de vis! |
|
BereidingZet het visafval op met de groenten, citroen, peper, zout, wijn en evenveel water en trek ½ uur. Zeef de bouillon en breng weer tegen de kook, pocheer hierin de vis 10 minuten, neem uit de pan en houd warm. Ontpit inmiddels de druiven.Kook de bouillon in tot 3 dl. Kneed de bloem door de zachte boter en laat daarvan telkens een vlokje in de bouillon vallen, roer telkens de boter weg alvorens een nieuw vlokje erin te laten vallen. Leg daarna de druiven erin en zet de saus 5 minuten op een warmhoudplaatje, niet laten koken. Leg de vis op een warme schaal, schep wat druiven en saus erom en geef de rest er apart bij. NotitiesEen klassiek Frans gerecht. Lekker met krieltjes met peterselie of aardappelpuree. |
Home > Recepten