Tongscharfilet met salsa verde |
|
zonnebloemolie 1 ciabatta met zwarte olijven 50 g bloem 2 losgeklopte eieren 12 ontvelde tongscharfilets a 65 g zout peper partjes citroen 3 lepels peterselieblad 1 lepel muntblad 3 lepels kappertjes 6 ansjovisfilets in olie 1 teen knoflook 6 lepels mayonaise met olijfolie 1 theelepel dijonmosterd 1 lepel citroensap 1/2 theelepel zout Tongschar is goed te frituren met broodkruim. Dit gerecht kan ook met andere platvis zoals schol, of vis als kabeljauw, schelvis of platkopharder. |
|
BereidingHak peterselie, munt, kappertjes, ansjovisfilet en knoflook grof en meng met de mayonaise, mosterd, citroensap en zout.Verhit de olie tot 190 graden. Trek de ciabatta in kleine kruimels. Bestrooi de vis met zout en peper, bedek dan met bloem, geklopt ei en de kruimels. Frituur de vis per twee in 2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm terwijl de rest wordt gebakken. Direct serveren met de salsamayonaise en citroenpartjes. NotitiesWordt geserveerd in het Seafood Restaurant.Lekker met gebakken aardappels, salade, Italiaanse witte wijn |
Home > Recepten