Home > Recepten

Tonijn-aardappelkoekjes

250 g aardappels

zout

1 blikje tonijn op olie

6 takjes peterselie

1 kleine ui

1 lepel boter

peper

2 eieren

5 lepels paneermeel

4 lepels zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Aardappelgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.

Laat de tonijn uitlekken. Knip de peterselie fijn. Snipper het ui.

Verhit de boter in een steelpan en bak het ui ca.3 minuten zachtjes.

Prak de aardappels goed fijn. Verdeel de tonijn in kleine stukjes.

Schep ui met bakvet, tonijn en peterselie door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.

Splits de eieren. Roer de dooiers door het tonijnmengsel. Maak 8 platte koekjes.

Klop in een diep bord de eiwitten met 2 lepels water los. Strooi de paneer in een plat bord.

Wentel de koekjes eerst door het eiwit, dan door de paneer en herhaal dit.

Laat de koekjes in de koelkast 1 uur opstijven. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes op halfhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege.

Notities

Lekker met tomatensalade en frietjes.