Vaste satés van verse vis (barbecue) |
|
stevige vis kruidenolie verse peper verse laurier bieslook tijm venkelzaad 1/2 ui 1 moesappel 1 lepel kandijsuiker prei sjalot bleekselderij wortel kippenbouillon boter bloem milde kerrie room witte wijn 1/4 rode peper 2 tomaten champignons sjalot 1 lepel paprikapoeder peper zout milde mosterd scherpe mosterd room peterselie Gebruik vaste vis zoals staartvis, zeewolf, tarbot, tong, dorade, zeepaling, melktong, griet of scampi's. |
|
BereidingMaak spiesjes van de vis. Maak een marinade van kruidenolie met peper, laurier, bieslook, tijm en venkelzaad en marineer 1/2 uur.Eerste sausje: stoof 1/2 ui met ee moesappel en een theelepel kandijsuiker en mix tot een moes. Snij prei, sjalot, selderij en wortel fijn en kook in de bouillon beetgaar. Meng de groenten met de appelsaus. Maak van het groentevocht een roux en meng erdoor. Maak af met kerrie en een scheutje room. Tweede sausje: Stoof in witte wijn de rode peper in stukjes, de tomaten in stukjes en fijngesneden champignons en sjalotten met een lepel paprikapoeder en zout en peper. Als het bijna klaar is, afmaken met een theelepel scherpe mosterd en een lepel milde mosterd, een scheut room en een handje peterselie. NotitiesVan Kris Spiessens uit Bornem. |
Home > Recepten