Home > Recepten

Vaste satés van verse vis (barbecue)

stevige vis

kruidenolie

verse peper

verse laurier

bieslook

tijm

venkelzaad

1/2 ui

1 moesappel

1 lepel kandijsuiker

prei

sjalot

bleekselderij

wortel

kippenbouillon

boter

bloem

milde kerrie

room

witte wijn

1/4 rode peper

2 tomaten

champignons

sjalot

1 lepel paprikapoeder

peper

zout

milde mosterd

scherpe mosterd

room

peterselie



Gebruik vaste vis zoals staartvis, zeewolf, tarbot, tong, dorade, zeepaling, melktong, griet of scampi's.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Etienne Cocquyt - alle Kwizien-recepten

Bereiding

Maak spiesjes van de vis. Maak een marinade van kruidenolie met peper, laurier, bieslook, tijm en venkelzaad en marineer 1/2 uur.

Eerste sausje: stoof 1/2 ui met ee moesappel en een theelepel kandijsuiker en mix tot een moes. Snij prei, sjalot, selderij en wortel fijn en kook in de bouillon beetgaar. Meng de groenten met de appelsaus. Maak van het groentevocht een roux en meng erdoor. Maak af met kerrie en een scheutje room.

Tweede sausje: Stoof in witte wijn de rode peper in stukjes, de tomaten in stukjes en fijngesneden champignons en sjalotten met een lepel paprikapoeder en zout en peper. Als het bijna klaar is, afmaken met een theelepel scherpe mosterd en een lepel milde mosterd, een scheut room en een handje peterselie.

Notities

Van Kris Spiessens uit Bornem.