Home > Recepten

Vis in mandarijnsaus

1 kleine kabeljauw van 1 kg schoongemaakt

3 lepels citroensap

zout

peper

50 g gesmolten boter

150 g champignons in plakjes

1 prei in ringen

1 lepel peterselie

2,5 dl droge witte wijn

1,5 dl vers mandarijnsap
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de vis in een beboterde ovenvaste schaal, besprenkel hem met het citroensap en bestrooi hem met wat zout en peper.

Schenk de gesmolten boter over de vis en bestrooi hem met de plakjes champignon, de ringen prei en de fijngehakte peterselie. Schenk de witte wijn en het mandarijnsap in de schaal.

Bak de vis ± 30 minuten in een op 200 voorverwarmde oven tot hij gaar en lichtbruin is. Besprenkel de vis tijdens het bakken regelmatig met het wijn-mandarijnsapmengsel.

Serveer de vis in de schaal.