Home > Recepten

Visballetjes uit Argentinië

2 koppen water

¾ theelepel zout

450 g visfilet

2 sneden witbrood zonder korst 1 dag oud

1/2 kop melk

1 losgeklopt ei

1,5 lepel tomatenpuree

peper

1 kop fijn droog broodkruim of paneermeel

4 lepels olie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Argentijns
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng het water aan het pruttelen en voeg 1/2 theelepel zout en de visfilets toe. Kook ze zachtjes 8 minuten of tot de vis gaar is.

Haal de vis eruit met een schuimspaan en dep ze droog met papieren servetjes.

Schilfer de vis fijn met een vork en doe het in een kom.

Week het brood 5 minuten in de melk. Knijp de melk eruit en kruimel het brood in de kom. Voeg de eieren, tomatenpuree, de rest van het zout en peper erbij en meng alles goed.

Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel en rol ze door het broodkruim of paneermeel.

Maak de olie heet in een koekepan en bak de visballetjes aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op papieren servetjes.

Serveer ze meteen.