Vismedaillons op z'n Rodenbachs |
|
2 flessen Rodenbach 8 tongfilets 4 sjalotten 1 bakje champignons 4 puntjes gruyère smeerkaas 200 g boter enkele scampi 4 grote gamba's enkele lepels bloem sap van 1/2 citroen 250 g verse erwten 4 tomaten peterselie 1 blikje melkroom Nestlé peper zout nootmuskaat Provençaalse kruiden enkele takjes bleekselderij prei Als er geen nieuwe aardappelen (meer) zijn, neem dan puree en spuit die op de boord van de schotel. Als er wel nieuwe aardappelen zijn, schil dan de kleinste en wentel ze in peterselie. |
|
BereidingSmelt de boter met de sjalotten, de dunne reepjes bleekselder en de prei.Laat lichtjes bruinen en wentel er de tongfilets in (rijg ze aan een stokje, zodat ze mooi rond zijn). Kruid met citroen, peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg de Rodenbach erbij en laat de vis 15-20 minuten pocheren. Draai de visfilets om en kruid opnieuw. Bak de champignons in boter. Maak korfjes van de tomaten door ze uit te hollen en leg de gekookte erwtjes erin. Bereid de aardappelen. Meng 3 porties smeerkaas met de garnalen en vul daarmee de holten van de tongfilets. Haal deze uit het kookvocht en houd ze warm. Laat de Rodenbach nog doorkoken en mix alles dan goed. Bereid de saus met dit kookvocht, 4 afgestreken lepels bloem, room en boter, wat peterselie, enkele garnalen, 1 kaasje en wat citroen en giet de saus op de voorverwarmde schotel. Schik de vismedaillons in het midden. Schik dan de gevulde tomatenmandjes met de warme erwtjes en de champignons met de rest van de garnalen erbij. Versier op het laatst met de verse scampi's en de gamba's. Strooi over de hele schotel nog wat peterselie. |
Home > Recepten