Home > Recepten

Vismedaillons op z'n Rodenbachs

2 flessen Rodenbach

8 tongfilets

4 sjalotten

1 bakje champignons

4 puntjes gruyère smeerkaas

200 g boter

enkele scampi

4 grote gamba's

enkele lepels bloem

sap van 1/2 citroen

250 g verse erwten

4 tomaten

peterselie

1 blikje melkroom Nestlé

peper

zout

nootmuskaat

Provençaalse kruiden

enkele takjes bleekselderij

prei



Als er geen nieuwe aardappelen (meer) zijn, neem dan puree en spuit die op de boord van de schotel.

Als er wel nieuwe aardappelen zijn, schil dan de kleinste en wentel ze in peterselie.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter met de sjalotten, de dunne reepjes bleekselder en de prei.

Laat lichtjes bruinen en wentel er de tongfilets in (rijg ze aan een stokje, zodat ze mooi rond zijn).

Kruid met citroen, peper, zout en Provençaalse kruiden.

Voeg de Rodenbach erbij en laat de vis 15-20 minuten pocheren.

Draai de visfilets om en kruid opnieuw.

Bak de champignons in boter.

Maak korfjes van de tomaten door ze uit te hollen en leg de gekookte erwtjes erin.

Bereid de aardappelen.

Meng 3 porties smeerkaas met de garnalen en vul daarmee de holten van de tongfilets.

Haal deze uit het kookvocht en houd ze warm.

Laat de Rodenbach nog doorkoken en mix alles dan goed.

Bereid de saus met dit kookvocht, 4 afgestreken lepels bloem, room en boter, wat peterselie, enkele garnalen, 1 kaasje en wat citroen en giet de saus op de voorverwarmde schotel.

Schik de vismedaillons in het midden.

Schik dan de gevulde tomatenmandjes met de warme erwtjes en de champignons

met de rest van de garnalen erbij.

Versier op het laatst met de verse scampi's en de gamba's.

Strooi over de hele schotel nog wat peterselie.