Home > Recepten

Visspitjes met saus van gedroogde tomaten

500 g kabeljauwfilet in blokjes van 2 x 2 cm

1,5 dl olijfolie

2 lepels olijfolie

3 lepels citroensap

2 a 3 limoenen in partjes

1 gesnipperd ui

1 teentje knoflook

6 zongedroogde tomaten

3 zwarte olijven

1,5 dl sterke kippenbouillon

1 dl Noilly Prat

1 lepel basilicum
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Barbecue; Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Marineer de visblokjes ± 2 uur in 1 1/2 dl olijfolie en het citroensap.

Bak intussen in 2 eetlepels olijfolie de ui en de uitgeperste knoflook ± 5 minuten zachtjes.

Hak de tomaten en de olijven fijn en voeg ze met de plakjes limoen aan de ui toe.

Schenk er de bouillon en de vermout bij en laat het geheel ± 30 minuten zachtjes koken.

Roer er voor het serveren de basilicum door.

Rijg afwisselend blokjes vis en partjes limoen aan spiesen en rooster de vis in ± 5 minuten gaar; keer de spiesen halverwege en bestrijk ze met de marinade.