Home > Recepten

Tongfilets in folie uit de oven, Vlaamse

2 flinke zeetongen

2 uien

50 g boter

4 plakken jonge kaas

zout

cayennepeper

8 lepels koffieroom
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de tongen fileren.

Snipper de uien zeer fijn en laat ze in de boter boven een laag vuur langzaam gaar fruiten.

Wrijf ze vervolgens door een zeef en voeg er naar smaak zout en cayennepeper aan toe.

Verdeel de plakken kaas over 4 beboterde velletjes aluminiumfolie, leg op elke plak 2 tongfilets en schep er de uiepuree over.

Giet de room erbij, vouw de velletjes folie dicht en leg ze ± 20 minuten in een voorverwarmde, vrij hete oven.

Open de pakketjes pas aan tafel.

Notities

Lekker met in de schil gekookte aardappels en worteltjes.