Home > Recepten

Zalm en gerookte schelvistartaar

2 a 3 lepels gehakte dille

1.5 dl zure room

sap van 1/2 citroen

zout

peper

170 g verse zalm in blokjes

170 g schelvis in blokjes

4 theelepels witte wijnazijn

2 theelepels suiker

1 komkommer

dille om te garneren
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bereidingstijd: vis marineren 4-5 uur, komkommer 2 uur
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Schil en schaaf de komkommer.

Maak een marinade van de gehakte dille, zure room, citroensap, zout en peper, marineer de vis erin. Meng azijn, suiker, zout (niet te weinig) en peper en marineer hierin de komkommer.

Giet de marinade van de vis, vul er een éénpersoons-soufflépotje mee en keer op een bord, maak zo 4 porties.

Giet de komkommer af en leg de schijfjes overlappend over de vis. Garneer met dille.

Notities

Lekker met warm brood