Zalm in kruidendeeg |
|
4 zalmmoten citroensap zout peper boter 120 g vers wit brood peterselie kervel bieslook basilicum munt dragon 1/2 theelepel citroenrasp citroensap 60 g gesmolten boter 1 a 2 lepels droge witte wijn |
|
BereidingDep 4 zalmmoten à 180 g droog, besprenkel met citroensap, kruiden met zout en peper, in een goedbeboterde ovenschaal doen.Verkruimel 120 g vers wit brood zonder korst en meng met ½ kopje met peterselie, kervel, bieslook, basilicum, dragon en munt in de keukenmachine. Voeg ½ theel. citroenschilrasp, zout, peper, citroensap en 30 g gesmolten boter toe tot het bindt. Schep over de zalm, doe er nog 30 g gesmolten boter bij en 1-2 lepels droge witte wijn. Bedek met beboterd vetvrij papier en doe 20-25 minuten in de oven (190°). |
Home > Recepten