Home > Recepten

Zalm in kruidendeeg

4 zalmmoten

citroensap

zout peper

boter

120 g vers wit brood

peterselie

kervel

bieslook

basilicum

munt

dragon

1/2 theelepel citroenrasp

citroensap

60 g gesmolten boter

1 a 2 lepels droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten

Bereiding

Dep 4 zalmmoten à 180 g droog, besprenkel met citroensap, kruiden met zout en peper, in een goedbeboterde ovenschaal doen.

Verkruimel 120 g vers wit brood zonder korst en meng met ½ kopje met peterselie, kervel, bieslook, basilicum, dragon en munt in de keukenmachine. Voeg ½ theel. citroenschilrasp, zout, peper, citroensap en 30 g gesmolten boter toe tot het bindt.

Schep over de zalm, doe er nog 30 g gesmolten boter bij en 1-2 lepels droge witte wijn.

Bedek met beboterd vetvrij papier en doe 20-25 minuten in de oven (190°).