Zalmcarpaccio met warme visballetjes |
|
2 sneetjes witbrood 1/2 dl melk 400 g schelvisfilet 9 takjes fijngeknipte dille 1 ei 1.5 theelepels viskruiden met zout 1 dl halfdroge witte Riesling 2 lepels witte wijnazijn 1 theelepel groene mosterd 1 theelepel tomatenketchup 5 lepels olie 1/2 theelepel suiker 125 ml creme fraiche 3 fijngeknipte takjes peterselie 200 g gerookte zalm |
|
BereidingWeek het brood zonder korst 5 minuten in de melk.Maal de schelvis fijn, voeg 1 theel. dille, het ei en de viskruiden toe. Knijp het brood uit en meng met het vismengsel. Vorm 12 stevige balletjes. Breng de wijn met 1 dl water aan de kook en pocheer de balletjes 5 minuten. Roer azijn, mosterd, ketchup, suiker, 1 theel. dille en de olie tot een vinaigrette. Klop de crème fraîche lobbig rn roer er 2 lepels van de vinaigrette met de peterselie en de rest van de dille door. Spreid de zalm uit over 4 platte borden en sprenkel de rest van de vinaigrette, leg de visballetjes ernaast en schenk wat saus over de balletjes. NotitiesLekker met geroosterd brood, dat bestreken is met olie en knoflook, en Magorkaas en pijnpitjes. |
Home > Recepten