Zalmfilet à la minute met beurre blanc |
|
1,5 dl witte wijn 2 gehakte sjalotjes 250 g koude boter in blokjes grof zeezout 400 g zalmfilet met vel zout peper 1 dl sherry-azijn 1/2 lepel mosterd 2 dl olijfolie 8 krieltjes in de schil 75 g gemengde groene salade schijfjes citroen |
|
BereidingVOORBEREIDEN: wijn met sjalotjes aan de kook brengen. Tot 1/4 laten inkoken.Zeven. Blokjes boter erdoor kloppen. Beurre blanc au bain-marie warm houden. In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien. Zalmfilet aan bovenzijde met zout en peper bestrooien. Met velkant op zeezout leggen. Afgedekt koel wegzetten. Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 230 °C. Krieltjes in ± 10 minuten gaar koken. Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet ros‚ blijven). Vel verwijderen. In repen snijden. Vinaigrette door sla mengen. LAATSTE HAND: op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken. Beurre blanc erover schenken. Rest er apart bij geven. |
Home > Recepten