Zalmkoekjes met dillesaus |
|
350 g zalm voor de koekjes 450 g aardappels voor de koekjes 30 g boter voor de koekjes 1 theelepel dilleblad voor de koekjes peterselie voor de koekjes zout voor de koekjes peper voor de koekjes citroensap voor de koekjes 3 geklutste eieren 115 g paneermeel voor de koekjes olie 30 g bloem voor de saus 30 g boter voor de saus 3 dl kippenbouillon voor de saus 3 dl garderoom voor de saus 2 lepels citroensap voor de saus 1 flinke bos dille voor de saus 2 theelepels dijonmosterd voor de saus zout peper dille Kan ook met 225 g zalm/125 g andere vis. |
|
BereidingGebruik 1 geklutst ei om de vismassa te binden en 2 om de koekjes door te halen.Pocheer de vis en haal uit elkaar, kook het pocheervocht wat in en bewaar voor de saus. Kook en pureer de aardappels. Meng vis, aardappels, boter, dille, peterselie, zout, peper en citroen en bind met wat ei. verdeel met met meel bestoven handen in 8 gelijke delen, haal door het geklutste ei en dan door de paneermeel. Saus: maak een roux van boter en bloem, doe beetje bij beetje het viskookvocht erbij en laat enkele minuten koken. Doe room, citroensap, mosterd en dille erbij en breng op smaak. Bak de koekjes in de koekenpan of frituur, laat ze uitdruipen op keukenpapier en serveer met de warme saus en een takje dille. |
Home > Recepten