Zeewolf in sherrysaus |
|
takjes peterselie stuk wortel stukjes prei 2 verkruimelde laurierblaadjes tijm 1 takje venkel of 1 theelepel venkelzaad 1 schijf citroen 12 gekneusde peperkorrels 2 lepels citroensap 4 moten zeewolf zout 1 dl droge sherry 50 g zachte boter 30 g bloem 2 ontvelde tomaten zonder pitjes enkele zwarte olijven |
|
BereidingZet de groenten, kruiden, citroen en citroensap op met ½ l water en laat 20 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon, breng weer aan de kook en pocheer de met zout ingewreven vis 15 minuten. Neem de vis eruit en houd warm.Laat de bouillon inkoken tot 2½ dl. Doe de sherry erbij en houd op laag vuur tegen de kook aan. Kneed de bloem door de boter en voeg telkens een lepeltje bij de bouillon, roer het weg alvorens het volgende lepeltje toe te voegen. Laat de saus zo licht binden. Schik de vis op een voorverwarmde schaal. Giet er wat saus over, serveer de rest apart. Schik de stukjes tomaat, bestrooid met peterselie, en de olijven erom. NotitiesLekker met rijst |
Home > Recepten