Zwaardvissteak met romige speksaus |
|
5 sjalotjes 16 plakjes katenspek 190 ml visfond 1.5 dl droge witte wijn 1 dl olie 250 ml slagroom 4 moten zwaardvissteak zout peper 4 takjes selderij 4 sateprikkers |
|
BereidingSnij de sjalot in dunne ringen. Snij 4 plakjes spek in dunne reepjes. Bak de reepjes spek in een droge koekenpan 2 minuten zachtjes, bak de sjalot daarna 1 minuur mee.Voeg fond en wijn toe en laat op hoog vuur tot ca. 1 dl inkoken. Voeg 2 dl slagroom toe en laat tot 2 dl inkoken. Tot gebruik in de koelkast bewaren. Verwarm 4 borden voor. Snij elke steak in 3 gelijke stukken en bestrooi met zout en peper. Wikkel de rest van het spek er omheen. Verhit de olie en bak de steaks in 6 minuten goudbruin, keer halverwege. Breng de saus opnieuw aan de kook, haal van het vuur en roer de rest van de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over 4 borden, leg op elk bord 3 steaks op elkaar. Steek satéprikkers erdoor. Garneer met een takje selderij. |
Home > Recepten