Home > Recepten

Achterham met honing

1 l witte wijn

1 zakje kruidenmix voor varkensvlees

1 kg varkensbil

zout

1/2 dl honing

5 lepels sojasaus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bereidingstijd: 2 dagen marineertijd
  • Bron: Super

Bereiding

Meng wijn en kruidenmix, leg het vlees erin en voeg water toe toe het vlees onderstaat. Dek af en laat 2 dagen in de koelkast marineren.



Leg het vlees in een diepe pan met de marinade en 3 lepels zout, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat in 2 uur gaar worden.

Neem het vlees uit de pan, dep droog en leg op een bakrooster met daaronder een bakblik voor het vocht.

Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Meng sojasaus en honing en bestrijk het vlees ermee.

Doe het vlees in de oven, met een bakje eronder, en laat in 5-10 minuten goudbruin worden.

Snij in dikke plakken.