Home > Recepten

Avocadoburgers

600 g rundergehakt

2 lepels fijn paneermeel

3 dl tomatensap

1 losgeklopt ei

1 geraspt ui

3 theelepels chilipoeder

0,33 theelepel oregano

zout

1 lepel Worcestersaus

1 avocado in plakjes

100 g geraspte jong belegen kaas

4 a 5 groene pepertjes uit een pot fijngesneden
  • Omschrijving recept: Hamburgers; Rundvleesgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°. Meng gehakt, paneermeel, 1¼ dl tomatensap, ei, ui, 2 theel. chilipoeder, oregano, zout en Worcestersaus. Verdeel in 8 gelijke porties en maak er burgers van 1 cm dik en 10 cm doorsnee van.

Leg 4 burgers in een ingevette braadslee van 22 x 22 x 5 cm, leg in het midden van elk koekje een kwart van de avocadoschijfjes, een kwart van de geraspte kaas en 1½ theel. pepertjes.

Leg er een tweede burger op en druk de randen goed op elkaar.

Bak 15-20 minuten, ze mogen van binnen nog wat roze zijn.

Doe in een steelpannetje de rest van de tomatensap, chilipoeder en pepertjes en kook op halfhoog vuur, laat de saus in openpan op laag vuur 15 minuten koken.

Leg de burgers op een voorverwarmde schaal en schep de saus erover, of serveer met hamburgerbroodjes. Lekker met gebakken bonen en sla.