Home > Recepten

Babi panggang 15

1 teen knoflook

1 mespunt ve-tsin

1 theel vijfkruidenpoeder

1 lepel ketjap asin

1 lepel witte wijn

1 lepel cognac

400 g dunne doorregen varkenslappen

2 lepels pruimendiksap of perendixap
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bereidingstijd: 1 uur marineren, ca.1 uur bakken
  • Bron: Libelle

Bereiding

Meng de knoflook met de kruiden, wijn en cognac en marineer het vlees minstens een uur.



Zet het vlees op een rooster in de oven (220°) met onder het rooster een bek met wat water om het vocht op te vangen. Zet na 50 minuten de grill aan, neem het bakje met vocht eruit en rooster aan beide kanten mooi bruin. Snij in plakjes, meng het vocht met de dixap. Serveer het vlees in het vocht/dixapmengsel.