Home > Recepten

Biefstuk met gemengde-paddestoelensaus

380 ml vleesfond

4 lepels cognac

2 sjalotjes

2 doosjes paddestoelenvaria AH

75 g boter

4 biefstukjes a 125 g

1 lepel maïsolie

1 lepel maïzena

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Kook fond en cognac op hoog vuur in 10 minuten tot de helft in.

Snipper de sjalotjes. Snij de paddestoelen in grove stukken.

Verwarm 4 borden voor.

Verhit 25 g boter in de koekenpan, bak de biefstukjes in 3-4 minuten lichtbruin, keer halverwege. Hou ze warm in alufolie.

Verhit de olie in de koekenpan. Bak paddestoelen en sjalotje 3 minuten al omscheppend op hoog vuur.

Snij de rest van de boter in blokjes en werk met de staafmixer door de saus tot een gladde saus.

Roer de maïzena los met 1 lepel water en roer door de kokende saus en blijf roeren tot de saus mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en verdeel de saus over de borden.

Leg de biefstuk in het midden. Schep de paddestoelen er omheen.