Home > Recepten

Biersteaks van de barbecue

2 theelepels sojasaus

2 lepels bruine suiker

1 lepel witte wijnazijn

2 lepels grove mosterd

1 dl bier

6 haasbiefstukken a 150 g
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een marinade van de sojasaus, de bruine suiker, azijn, mosterd en het bier en marineer hierin de biefstukken minimaal 2 uur. Keer het vlees zo nu en dan om.

Bestrijk het rooster van de barbecue met wat olie en rooster de biersteaks boven gloeiende kool 3-5 minuten aan elke kant of verhit een beetje olie op de hotplate en bak ze, naar persoonlijke smaak, korter of langer.

Serveer ze meteen.

Notities

Aanbevolen bijgerecht: op de barbecue geroosterde dunne ringen ui en tomaathelften, gegarneerd met fijngesnipperde peterselie.