Bisontournedos met vanille-rozemarijnjus |
|
1 vanillestokje 1,5 dl volle rode wijn 1,5 dl wildfond 1 takje rozemarijn 4 bisontournedos a 100 g zout peper 40 g boter aluminiumfolie |
|
BereidingSnij de vanillepeul met een scherp mesje open.Breng wijn, fond, rozemarijn en vanille aan de kook en laat op halfhoog vuur inkoken tot 2 dl. Zeef het vocht. Bestrooi de tournedos met peper. Verhit 30 g boter in een grote koekenpan. Bak de tournedos in 3 minuten rosé, halverwege keren. Verpak in alufolie en leg op een voorverwarmde schaal. Giet de ingekookte wijn bij het bakvet en roer op hoog vuur de aanbaksels los. Laat 1 minuut doorkoken. Van het vuur af de boter erdoor kloppen. Leg het vlees op 4 borden, strooi er zout over en giet de saus erover. NotitiesServeren met luchtige aardappelpuree met crème fraîche en gesauteerde spruitjes. |
Home > Recepten