Home > Recepten

Bisontournedos met vanille-rozemarijnjus

1 vanillestokje

1,5 dl volle rode wijn

1,5 dl wildfond

1 takje rozemarijn

4 bisontournedos a 100 g

zout

peper

40 g boter

aluminiumfolie
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de vanillepeul met een scherp mesje open.

Breng wijn, fond, rozemarijn en vanille aan de kook en laat op halfhoog vuur inkoken tot 2 dl. Zeef het vocht.

Bestrooi de tournedos met peper.

Verhit 30 g boter in een grote koekenpan. Bak de tournedos in 3 minuten rosé, halverwege keren. Verpak in alufolie en leg op een voorverwarmde schaal.

Giet de ingekookte wijn bij het bakvet en roer op hoog vuur de aanbaksels los. Laat 1 minuut doorkoken. Van het vuur af de boter erdoor kloppen.

Leg het vlees op 4 borden, strooi er zout over en giet de saus erover.

Notities

Serveren met luchtige aardappelpuree met crème fraîche en gesauteerde spruitjes.