Bo goi la-lot (geroosterd rundvlees in la-lotblad) |
|
250 g kogelbiefstuk 2 theelepels gedroogde gemalen sereh 4 tenen knoflook 2 lepels suiker 2 lepels sojasaus 4 theelepels medium sherry 1 theelepel slaolie 1/2 theelepel sesamolie 1/2 theelepel peper 30 la-lot bladeren of druivenblad 6 sateprikkers van bamboe van 25 cm In plaats van la-lotblad kunnen ook perilla- of druivenbladeren worden gebruikt. Druivenblad uit blik moet wel goed gespoeld en gedroogd worden! |
|
BereidingVraag de slager het vlees dwars op de draad in 30 heel dunne plakjes te snijden.Marineer het vlees in alle ingredienten behalve het blad. Laat minstens 2 uur op kamertemp of de hele nacht in de koelkast staan. Leg elk plakje vlees op 1 groot of 2 kleinere bladeren, vouw boven-en onderkant eroverheen (de zijkanten blijven open) en rijg 5 rolletjes aan 1 spies. Grill of rooster de spiezen 15 cm van de hittebron 3 minuten tot de bladeren aan 1 kant knapperig en bruin zijn, bak de andere kant ook 3 minuten. NotitiesLekker met in gember gekruide komkommer |
Home > Recepten