Home > Recepten

Bo goi la-lot (geroosterd rundvlees in la-lotblad)

250 g kogelbiefstuk

2 theelepels gedroogde gemalen sereh

4 tenen knoflook

2 lepels suiker

2 lepels sojasaus

4 theelepels medium sherry

1 theelepel slaolie

1/2 theelepel sesamolie

1/2 theelepel peper

30 la-lot bladeren of druivenblad

6 sateprikkers van bamboe van 25 cm



In plaats van la-lotblad kunnen ook perilla- of druivenbladeren worden gebruikt. Druivenblad uit blik moet wel goed gespoeld en gedroogd worden!
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Vietnamees
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Vraag de slager het vlees dwars op de draad in 30 heel dunne plakjes te snijden.

Marineer het vlees in alle ingredienten behalve het blad. Laat minstens 2 uur op kamertemp of de hele nacht in de koelkast staan.

Leg elk plakje vlees op 1 groot of 2 kleinere bladeren, vouw boven-en onderkant eroverheen (de zijkanten blijven open) en rijg 5 rolletjes aan 1 spies.

Grill of rooster de spiezen 15 cm van de hittebron 3 minuten tot de bladeren aan 1 kant knapperig en bruin zijn, bak de andere kant ook 3 minuten.

Notities

Lekker met in gember gekruide komkommer