Boeuf de daube 1 |
|
2 uien 8 kruidnagels 3 wortelen 2 reepjes sinaasappelschil 1 stengel bleekselderij 1 theelepel jeneverbessen bouquet garni 1 fles rode wijn 2 lepels olijfolie 4 lepels wijnazijn zout 12 peperkorrels 2 kg runderstoofvlees 1 kalfsbot 200 g doorregen spek olijfolie |
|
BereidingMaak een marinade van 2 uien in vieren (in elk partje een kruidnagel), 3 gehalveerde wortels, knoflook, 2 reepjes sinaasappelschil, 1 stengel bleekselderij, 1 theel. jeneverbessen, bouquet garni, 1 fles rode wijn, 2 lepels olijfolie, 4 lepels wijnazijn, zout en 12 peperkorrels en marineer een nacht lang 2 kg runderstoofvlees in grote stukken en een kalfsbot.Laat vlees, bot, wortels en uien uitlekken. Bak 200 g doorregen spek in olijfolie. Doe wortels en uien erbij en fruit ze, doe vlees en bot erbij en bak die. Verwarm de marinade even en doe die er ongezeefd bij. Sudder 6 uur. Schep het vet eraf. NotitiesServeren met zwarte olijven, kappertjes of een knoflook/peterseliemengsel. |
Home > Recepten