Boeuf de daube 2 |
|
2 kg rundvlees 1 l rode wijn 3 uien bouquet garni sinaasappelschil knoflook 6 peperkorrels 3 kruidnagels kaneel 2 lepels olijfolie 1 kg zwoerd 350 g zuurkoolspek in reepjes 1 kalfspoot of varkenspoot 250 g zwarte olijven 1 kg tomaten 500 g wortelen 500 g champignons |
|
BereidingMarineer 2 kg rundvlees in 1 l rode wijn met 3 uien in vieren, bouquet garni, sinaasappelschil, knoflook, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, kaneel en 2 lepels olijfolie, gedurende een etmaal.Blancheer 1 kg zwoerd in stukken en 350 g reepjes zuurkoolspek voor 10 minuten. Splijt een kalfs- of varkenspoot en verwijder het bot. Zeef de marinade, bundel de kruiden behalve de uien in een doekje. Leg in een pan de helft van het zwoerd, het spek, vlees, poot, 250 g zwarte olijven, 1 kg tomaten, 500 g wortel, 500 g champignons, de uien, de marinade, de kruiden en genoeg water om alles te bedekken, leg de rest van het zwoerd er boven op. Breng in een oven van 200° aan de kook, stoof dan 3 ½ tot 4 uur bij 180°. Haal het vlees van de poot, verwijder kruiden en vet. |
Home > Recepten