Home > Recepten

Boeuf de daube 2

2 kg rundvlees

1 l rode wijn

3 uien

bouquet garni

sinaasappelschil

knoflook

6 peperkorrels

3 kruidnagels

kaneel

2 lepels olijfolie

1 kg zwoerd

350 g zuurkoolspek in reepjes

1 kalfspoot of varkenspoot

250 g zwarte olijven

1 kg tomaten

500 g wortelen

500 g champignons
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bereidingstijd: 1 etmaal marineren, 4 uur stoven

Bereiding

Marineer 2 kg rundvlees in 1 l rode wijn met 3 uien in vieren, bouquet garni, sinaasappelschil, knoflook, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, kaneel en 2 lepels olijfolie, gedurende een etmaal.





Blancheer 1 kg zwoerd in stukken en 350 g reepjes zuurkoolspek voor 10 minuten.

Splijt een kalfs- of varkenspoot en verwijder het bot.

Zeef de marinade, bundel de kruiden behalve de uien in een doekje.

Leg in een pan de helft van het zwoerd, het spek, vlees, poot, 250 g zwarte olijven, 1 kg tomaten, 500 g wortel, 500 g champignons, de uien, de marinade, de kruiden en genoeg water om alles te bedekken, leg de rest van het zwoerd er boven op.

Breng in een oven van 200° aan de kook, stoof dan 3 ½ tot 4 uur bij 180°.

Haal het vlees van de poot, verwijder kruiden en vet.