Boeuf mode du bistro Benoît (gestoofd rundvlees) |
|
50 g boter 2,5 g staartstuk of rosbief 750 g wortelen 750 g gehalveerde uien 3 geplette teentjes knoflook 1 bouquet garni tijm laurier peterselie 1 stengel bleekselderij zout peper 800 g wortelen in grove stukken als garnituur 24 kleine uitjes als garnituur 200 g haricots verts als garnituur 200 g doperwten als garnituur 8 kleine aardappels als garnituur 2 lepels boter als garnituur 1 lepel suiker als garnituur peterselie kervel dragon |
|
BereidingIn grote braadpan boter verhitten en vlees hierin rondom aanbraden.Vlees uit pan nemen. Wortelen en uien in bakvet zacht bakken. Knoflook, bouquet garni en bleekselderij toevoegen. Vlees op groenten in pan terugleggen. Zoveel water toevoegen tot vlees net onder staat. Zout en peper toevoegen. Op laag vuur ± 3 uur laten sudderen. Vlees uit pan nemen. Vocht zeven, groenten door zeef duwen. Vocht zacht laten inkoken tot mooie sausdikte. Voor garnituur: wortelen, uitjes, haricots verts, doperwten en aardappelen in boter met een scheutje water en suiker beetgaar stoven. Groenten aan saus toevoegen. Warm houden. Rundvlees in plakken snijden. Voor serveren garneren met verse kruiden. Saus er apart bijgeven. |
Home > Recepten