Home > Recepten

Boeuf Provençale

25 g boter

1 ui in ringen

300 g entrecôte in reepjes

1 teentje knoflook

1/2 lepel tomatenpuree

2,5 lepel cognac

75 g grotchampignons in plakjes

4 lepels creme fraiche

zout

peper

3 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans (Provence)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

In wok boter verhitten. Ui ± 1 minuut roerbakken. Vlees toevoegen en al roerend in ± 5 minuten bruin bakken. Knoflook erboven uitpersen.

Tomatenpuree toevoegen en nog ± 1 minuut roerbakken. Cognac en champignons toevoegen en nog ± 1 minuut roerbakken. crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien.

Notities

Serveren met rösti rondjes (diepvries McCain), aardappelpuree of gekookte rijst.