Home > Recepten

Boeuf Stroganoff 1

800 g ossenhaas

2 uien

250 g champignons

50 g boter

0,5 dl wodka

2 dl witte wijn

2,5 dl crème fraîche

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Snijd de ossenhaas in reepjes van 1 bij 5 cm. Pel en snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.

Verhit een deel van de boter in een pan en bak hierin de uien en de champignons.

Verhit de rest van de boter in een tweede pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.

Doe het vlees vervolgens in de pan met de champignons en de uien.

Deglaceer de vleespan met wodka en witte wijn en roer de crème fraîche erdoor. Schep het vlees, de uien en de champignons goed door elkaar en giet de saus erbij.

Breng op smaak met zout en peper en serveer meteen.