Home > Recepten

Brasato al barolo (rosbief met rode wijnsaus)

1 ui

1 winterwortel

2 teentjes knoflook

selderij

1 zakje verse Italiaanse kruiden

2 laurierblaadjes

6 kruidnagels

1 klein kaneelstokje

1 fles rode wijn Barsalo

750 g rosbief

380 ml vleesfond

1 lepel Grappa
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 24 uur marineren, 2 uur garen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Hak het ui grof. Snij de knoflook in vieren. Knip de selderij grof. Meng selderij, ui, knoflook, kruiden, laurier, kruidnagel, kaneel en wijn en marineer hier de rosbief in, leg 24 uur in de koelkast.





Neem de rosbief uit de marinade en dep droog.

Verhit in een braadpan en olie en de helft van de boter en bak de rosbief rondom bruin in 5 minuten.

Voeg marinade en fond toe en breng aan de kook.

Laat de rosbief onafgedekt in 2 uur gaar worden en keer af en toe.

Neem het vlees uit de pan en houd warm met alufolie.

Zeef het kookvocht in een andere pan en laat op hoog vuur onafgedekt in 10 minuten tot ca. 1.5 dl inkoken. Roer de grappa erdoor.

Snij de rest van de boter in blokjes.

Snij de rosbief in dunne plakken en leg op een schaal.

Neem de pan van het vuur en klop de boter in gedeelten erdoor.

Schenk de saus over de rosbief zodat alle plakjes bedekt zijn.

Notities

Lekker met pasta met groene pesto en groene sla