Home > Recepten

Caillettes de Languedoc (balletjes in varkensnet)

250 g spinazie

water

zout

125 g varkensnet

1 ui

knoflook

reuzel

125 g ontbijtspek

250 g mager varkensvlees

250 g varkenslever

peterselie

tijm

laurierblad

6 salieblaadjes

45 g gesmolten reuzel
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Frans (Languedoc)

Bereiding

Blancheer 250 g spinazie 5 minuten in water met wat zout, uitlekken, uitknijpen, grof hakken.

Week ±125 g varkensnet ½ uur in koud water.

Fruit een gesnipperd ui, daarna knoflook zacht in reuzel.

Maal 125 g ontbijtspek, 250 g mager varkensvlees en 250 g varkenslever, meng met de spinazie, ui en knoflook, peterselie, tijm en verkruimeld laurierblad. Rol 6 balletjes.

Spreid het net uit, leg de balletjes erop, snij het net in 6 stukken, maak 6 pakjes met in elk pakje een salieblaadje. Doe dit in een braadslee met 45 g gesmolten reuzel en braad 30-35 minuten op 190°.

Koud of warm serveren.