Caillettes de Languedoc (balletjes in varkensnet) |
|
250 g spinazie water zout 125 g varkensnet 1 ui knoflook reuzel 125 g ontbijtspek 250 g mager varkensvlees 250 g varkenslever peterselie tijm laurierblad 6 salieblaadjes 45 g gesmolten reuzel |
|
BereidingBlancheer 250 g spinazie 5 minuten in water met wat zout, uitlekken, uitknijpen, grof hakken.Week ±125 g varkensnet ½ uur in koud water. Fruit een gesnipperd ui, daarna knoflook zacht in reuzel. Maal 125 g ontbijtspek, 250 g mager varkensvlees en 250 g varkenslever, meng met de spinazie, ui en knoflook, peterselie, tijm en verkruimeld laurierblad. Rol 6 balletjes. Spreid het net uit, leg de balletjes erop, snij het net in 6 stukken, maak 6 pakjes met in elk pakje een salieblaadje. Doe dit in een braadslee met 45 g gesmolten reuzel en braad 30-35 minuten op 190°. Koud of warm serveren. |
Home > Recepten