Ham, Canadees |
|
500 g gekookte ham aan 1 stuk bloem 60 g boter 150 g marmelade 2 lepels honing 50 g rozijnen zonder pitjes geweld 2,5 dl sinaasappelsap 1/2 bouillonblokje kruidnagelpoeder worcestersaus |
|
BereidingWentel de ham door de bloem.Smelt de boter en bak daarin de ham aan alle zijden lichtbruin van kleur in ± 3 minuten. Roer de marmelade en de honing door elkaar en bestrijk de ham daarmee. Roer de rozijnen en het sinaasappelsap door het restant marmelade met honing en verwarm het mengsel op de laag gedraaide warmtebron bij het vlees. Giet 1 1/2 dl kokend water op het bouillonblokje, doe daar het kruidnagelpoeder door en doe de bouillon in de pan. Leg de ham op een schotel, schep de rozijnen uit de saus en schik ze op en om de ham. Proef de saus, voeg daaraan naar smaak worcestershiresauce toe en dien de saus apart op in een voorverwarmde kom. NotitiesDit Canadese gerecht wordt dikwijls opgediend met patat.Als groente wordt gestoofde pompoen gegeven, maar die kan heel goed worden vervangen door bloemkool. |
Home > Recepten