Home > Recepten

Varkensvlees, Chinees 2

250 g fricadeau

zout

maïzena

olie

3 theelepels suiker

1,5 lepel sojasaus

1,5 lepel wijnazijn

1 lepel sherry

gemberwortel

2 spaanse pepers

2 tenen knoflook

125 g prei lichtgroen

spekvet
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees

Bereiding

Snij 250 g fricadeau in reepjes en wrijf in met zout en maïzena. Frituur in zeer hete olie.

Meng 3 theel. suiker, 1½ lepel sojasaus, 1½ lepel wijnazijn en 1 lepel sherry.

Snij gemberwortel, 2 Spaanse pepers, 2 teentjes knoflook en 125 g lichtgroen van prei fijn en bak 2 minuten in spekvet, bak het vlees 1 minuut mee, doe het azijnmengsel erbij en laat 2 minuten pruttelen.