Home > Recepten

Empanadas de horno

2 uien

1 eetlepel olijfolie

2,5 dl water

2 kleine chilipepers

250 g biefstuk

2 eetlepels rozijnen

0,5 theelepel komijn

0,5 theelepel zout

peper

2 eieren

10 plakjes bladerdeeg

5 groene olijven
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Mexicaans
  • Aantal Porties: 5
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Pel en snipper voor de vulling de uien. Verhit de olijfolie en water in een pan en kook hierin de uien tot al het vocht is verdampt.

Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes.

Snijd de biefstuk in kleine reepjes en voeg deze bij het uimengsel, samen met de peperringetjes, rozijnen, paprikapoeder, komijn, zout en peper. Warm dit goed door en houd het apart.

Verwarm een oven voor tot 200 °C.

Kook de eieren hard in 8 minuten en pel ze. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en maak een grote lap van circa 2,5 mm dik.

Steek met een vormpje of kopje rondjes uit het deeg van circa 10 cm doorsnee. Schep 1,5 eetlepel van de vulling in het midden van elk deegrondje. Leg op elk vulsel een plakje ei en een halve olijf.

Bestrijk de randjes met water en vouw de lapjes dubbel, zodat er halvemaantjes ontstaan; druk de randjes stevig tegen elkaar.

Bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Ook een feestelijk hapje voor een avond met veel gasten. Het gerecht is geheel van tevoren te bereiden.