Home > Recepten

Entrecôte à la Bordelaise 1

4 entrecotes a 250 g

2 lepels olie

zout

peper

125 g rundermerg in plakjes

1 bosje waterkers

80 g boter

5 gehakte sjalotjes

2,5 dl rode bordeaux

zout

peper

tijm

nootmuskaat

2,5 dl bouillon
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans

Bereiding

Smelt voor de saus 1 lepel boter en bak daarin de sjalotjes.

Doe de wijn en de kruiden erin en kook voor de helft in.

Doe de bouillon erbij en kook weer voor de helft in.

Marineer het vlees even in olie met peper.

Pocheer de merg 2-3 minuten in kokend water.

Grill de entrecôtes 8 minuten aan de ene en 7 minuten aan de andere kant.

Breng de saus aan de kook, haal van het vuur en roer beetje bij beetje de rest van de boter erdoor.

Roer het merg erdoor.

Snij het vlees in repen, giet de saus erover en serveer met waterkers.