Entrecôte à la Bordelaise 3 |
|
250 g sjalotjes 50 g boter 100 g magere spekblokjes 1 lepel bloem 1 takje tijm 3 dl vleesfond 2 dl rode Bordeaux 4 entrecôtes a 125 g zout peper 2 lepels peterselie |
|
BereidingHalveer de grote sjalotten.Smelt 1 lepel boter in de koekenpan en bak de spekjes op laag vuur licht uit. Roer de bloem erdoor en verwarm 5 minuten mee. Voeg tijm, fond en 1.5 dl wijn toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zachtjes koken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecôtes in 5 minuten rosé, keer halverwege. Leg op een schaal en bestrooi met zout en peper. Roer de rest van de wijn door de warme saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus over het vlees, bestrooi met peterselie. NotitiesLekker met frites en veldsla |
Home > Recepten