Home > Recepten

Entrecôte met kaassaus van de barbecue

3 lepels olijfolie

2 lepels limoensap

1 lepel worcestersaus

1 lepel Japanse sojasaus

2 theelepels bruine basterdsuiker

3 teentjes knoflook

2 dikke entrecôtes a 300 g

150 g verkruimelde zachte geitenkaas voor saus

150 g verkruimelde blauwe kaas voor saus

1,5 a 2 dl slagroom voor de saus

zout voor de saus

peper voor de saus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng voor de marinade de olie, het limoensap, de worcestershiresaus, de sojasaus, de suiker en de knoflook.

Schenk de marinade over het vlees en laat het op kamertemperatuur ± 1 uur marineren. Keer het vlees halverwege de marineertijd.

Rooster het vlees op het rooster boven heet vuur aan beide kanten 4-5 minuten.

Laat het verpakt in aluminiumfolie ± 10 minuten rusten en snijd het daarna in plakken.

Meng alle ingredienten voor de saus en verwarm het geheel zachtjes tot de kaas is gesmolten.

Bestrooi het vlees met zout en peper en serveer het met de kaassaus.