Home > Recepten

Entrecôte met mosterdsaus

4 sjalotjes

koriander

50 g boter

4 entrecôtes

zout

peper

1,5 lepel Dijonmosterd

3 dl witte Bourgogne
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm een platte schaal voor.

Snipper het sjalotje.

Knip de koriander in een kopje.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecôtes in 6 minuten van buiten bruin en van binnen rosé, keer halverwege. Bestrooien met zout en peper. Leg op de warme schaal en dek af met alufolie.

Sjalot, mosterd en de helft van de koriander door het bakvet roeren en 1 minuut zachtjes bakken.

Schenk de wijn erbij. Laat op hoog vuur in 5 minuten inkoken tot 1/4 deel over is.

Leg de entrecôtes op de borden en schep wat jus erover, bestrooi met de rest van de koriander.

Geef de rest van de jus er apart bij.