Home > Recepten

Entrecôte Villette

1 entrecote van 300 a 350 g en 1.5 cm dik

5 sjalotjes

100 g boter

zout

peper

1 theelepel peterselie

citroensap

grof zeezout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans (Parijs)
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Bestrooi het vlees met peper en laat 2 uur liggen.

Snipper de sjalotten.

Verhit 1/3 boter en bak de lichtgezouten entrecôte er kort in aan beide kanten, houd dan warm. Smelt de rest van de boter en fruit de sjalot 2 minuten.

Leg het vlees op een warm bord, schep sjalot en boter erop, strooi peterselie erover en besprenkel met citroensap. Tenslotte grof zeezout en peper erover.

Notities

Lekker met patat of aardappel-ovenschotel.