Home > Recepten

Frietje stoofvlees

1 kg stoofvlees

1 flesje bruin bier of bruin abdijbier

3 sneden brood met mosterd

200 g boter

100 g bloem

1 kopje water

pepet

zout nootmuskaat

friet
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Aardappelgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1 dag van tevoren maken
  • Bron: nl.culinair

Bereiding

Boter bruinen

Vlees goed aankleuren.

Kruiden aantoevoegen.

Kopje water & bier.

2 uur zachtjes laten stoven met deksel op de pot.

Boterhammen toevoegen.

Binden met gebroken bloem

Nog een half uurtje laten doorpruttelen om de bloemsmaak weg te krijgen.

Je kan er eventueel ook gedroogde pruimpjes aan toevoegen.

Dezelfde bereiding is ook van toepassing met konijn.

Als je het klaarmaakt de dag ervoor is het nog lekkerder!!