Home > Recepten

Frikadellen 1

35 g boter

1 gesnipperd ui

500 g rundvlees fijngehakt

1 theelepel zout

peper

8 lepels geprakte aardappels of rijst

2 lepels dille

kaneel

kruidnagelpoeder

1 theelepel geraspte gember

1 theelepel citroensap

3 eieren losgeroerd

paneermeel

olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: est_her

Bereiding

Fruit de ui in de boter goudgeel. Neem de pan van het vuur en voeg er alle overige ingredienten, op 2 eieren, paneermeel en de olie na, aan toe.

Meng alles goed doorelkaar en laat het daarna afkoelen.

Kneed het daarna nogmaals goed door elkaar en vorm er balletjes of staafjes van.

Haal de balletjes door het losgeklopte ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel.

Bak de balletjes of staafjes in de hete olie goudbruin.

Laat ze uitlekken en dien ze warm of koud op.

Notities

Wel wat beter dan wat je bij de snackbar krijgt!