Frikadellen 1 |
|
35 g boter 1 gesnipperd ui 500 g rundvlees fijngehakt 1 theelepel zout peper 8 lepels geprakte aardappels of rijst 2 lepels dille kaneel kruidnagelpoeder 1 theelepel geraspte gember 1 theelepel citroensap 3 eieren losgeroerd paneermeel olie |
|
BereidingFruit de ui in de boter goudgeel. Neem de pan van het vuur en voeg er alle overige ingredienten, op 2 eieren, paneermeel en de olie na, aan toe.Meng alles goed doorelkaar en laat het daarna afkoelen. Kneed het daarna nogmaals goed door elkaar en vorm er balletjes of staafjes van. Haal de balletjes door het losgeklopte ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel. Bak de balletjes of staafjes in de hete olie goudbruin. Laat ze uitlekken en dien ze warm of koud op. NotitiesWel wat beter dan wat je bij de snackbar krijgt! |
Home > Recepten