Home > Recepten

Gaeng Haang Lae (gekruid vlees uit het noorden)

225 g mager varkensvlees

225 g mager rundvlees

5 gedroogde rode pepers

4 sjalotten

4 teentjes knoflook

2 theelepels rode sambal

1 theelepel trassi

1/2 theelepel kurkuma

1/4 theelepel zout

50 ml olie

50 ml asemwater

1 theelepel limesap

25 ml vissaus

25 g palmsuiker

rode pepers in reepjes
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in kleine stukjes.

Breng 575 ml water aan de kook, doe het vlees erbij en kook het gaar.

Haal het vlees uit het water, breng het water weer aan de kook en laat het doorkoken tot het voor de helft is ingedampt.

Week intussen de pepers in warm water tot ze zacht zijn.

Hak de pepers, de sjalotten en de knoflook in stukken en doe die, samen met de sambal, de trassi, het kurkumapoeder en het zout in een vijzel.

Stamp alles fijn.

Verwarm de olie in een wadjan, doe het kruidenmengsel erbij en roerbak tot het mengsel kruidig ruikt.

Doe er dan het vlees en het overgebleven kookwater bij en breng alles aan de kook.

Doe het tamarindewater, het limesap, de vissaus en de suiker erbij en roer alles goed door elkaar.

Doe het vlees op een schotel en garneer die met de reepjes verse rode peper.