Wonton, gebakken |
|
150 g patentbloem zout 250 g rundergehakt 1 zeer fijngesnipperd ui 6 lepels gehakte groene of witte kool 2 lepels sojasaus 1 lepel djahe 1 lepel sherry peper kerrie bloem frituurvet |
|
BereidingZeef de bloem met 1 theelepel zout, maak in het midden een kuiltje en giet er 1 dl koud water in. Roer vanuit het midden en voeg druppelsgewijs water toe tot alle bloem is opgenomen en een stevig deeg kan worden gevormd. VOrm een ronde bal en laat afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.Meng gehakt met ui, kool (of evenveel spinazie), sojasaus, djahe, sherry, peper, kerrie en zout naar smaak. Bestuig het aanrecht met bloem, rol het deeg zeer dun uit en steek 24 rondjes eruit. Leg op elk rondje een portie gehakt. Maak het randje nat, sla het rondje dubbel en druk de rand met een vork stevig op elkaar. Verhit het frituurvet, maar het mag niet walmen. Bek met enkele stuks tegelijk de wonton gaar. NotitiesEigenlijk meer pasteitjes dan wontons, volgens de foto in Lekturama.Benodigdhedeneen uitstekertje van 8 cm doorsnee |
Home > Recepten