Hamlappen in gembersaus, gebraden |
|
500 g hamlappen zout 1 lepel kerrie 1 sjalotje 2 gemberbolletjes 50 g boter 1 theelepel djinten 2 lepels tomatenketchup 2 lepels gembersiroop 2 theelepels aardappelmeel 4 lepels oude geraspte komijnenkaas |
|
BereidingSnij het vlees in 12 gelijke stukken en wrijf in met zout en kerrie.Snipper gember en sjalot. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Voeg sjalot, gember en djinten toe en bak 1 minuut zachtjes mee. Laat het vlees met de deksel er schuin boven 15 minuten zachtes gaar braden, schep af en toe om. Leg het vlees met een schuimspaan op een verwarmd bord en dek af met alufolie. Voeg aan het bakvet ketchup, gembersiroop en 1 dl water toe, breng aan de kook en roer alle aanbaksels los. Meng aardappelmeel met 1 lepel water tot een glad papje en doe bij het kookvocht, roer tot het een lichtgebonden saus is. Verdeel over 4 borden de saus, leg op elk bord 3 stukjes vlees. Strooi de kaas erover. NotitiesLekker met bospeen, peultjes en krieltjes |
Home > Recepten