Home > Recepten

Spitjes, geglaceerd, van de barbecue

600 g mager rundvlees

2 dl droge witte wijn

1 dl sinaasappelsap

4 lepels sinaasappellikeur

schil van 1 sinaasappel

3 lepels maïsolie

1 lepel suiker

aroma

peper

zout

12 tot 16 laurierblaadjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue
  • Bron: Lekturama - Fondue, Barbecue en Grill

Bereiding

Snij het vlees in blokken van 2 x 2 cm.

Klop de wijn met het sinaasappelsap, likeur en schil en marineer het vlees minstens 3 uur erin, zet koel weg maar niet in de koelkast. Laat dan uitlekken en dep droog.

Vermeng de marinade met 1 lepel olie, suiker, aroma, peper en zout en laat op laag vuur indampen en stroperig worden.

Rijg het vlees om en om met een heel of half laurierblaadje aan een metalen spies. Bestrijk met de rest van de olie en barbecue het vlees gaar. Op het laatst bestrijken met het stroopje.

Notities

Lekker met rijst