Varkenshaaskarbonades met honing-mosterdsaus |
|
4 haaskarbonades zout peper 1 volle lepel zwarte peperkorrels 3 lepels vloeibare honing 3 lepels zaanse mosterd 40 g zachte boter 125 ml droge witte wijn 2 lepels cognac of vieux 15 g koude boter |
|
BereidingVerwarm de grill voor op de hoogste stand.Bestrooi het vlees met zout en peper. Kneus de peperkorrels en roer met de honing, mosterd en zachte boter door elkaar. Bestrijk hiermee de karbonades heel dun. Zet 9 minuten inder de grill, halverwege keren en de rest van de mosterdboter erover doen. Vang het braadvocht op. Schenk het braadvocht in een pan, roer wijn en cognac erdoor. Laat 5 minuten op halfhoog vuur iets inkoken. Snij de koude boter in blokjes en klop door de saus zodat het lichtgebonden wordt. Schenk over het vlees. NotitiesLekker met broccoli met uitgebakken spek & gebakken krieltjes |
Home > Recepten